Filteren

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Goede ontwikkeling

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je baby. Daarom doe je er goed aan om een babygym aan te schaffen. Nu hoor ik je denken: een wat?!? Een babygym is een speeltoestel voor baby’s. Vaak is het een boog of hekje waar allerlei speeltjes in allerlei soorten, maten en kleuren aanhangen. De bedoeling is dat je baby op zijn rug onder de babygym ligt en door middel van spelen en grijpen zich kan ontwikkelen. Deze ‘gyms’ zijn geschikt vanaf een maand of drie. Daarvoor heeft een baby nog veel rust nodig en kan het juist teveel prikkels geven.

Je baby leert zich op deze manier alleen te vermaken. Ook is aangetoond dat het IQ hoger wordt en dat deze kinderen later minder kans hebben op overgewicht. Eigenlijk is dit een soort workout voor je baby. Redenen genoeg dus om je kindje vandaag nog een babygym te geven. Want een goede ontwikkeling voor je baby, dat wil je toch?

Belangrijk bij de aanschaf

Bij de aanschaf van een babygym zijn er een aantal zaken belangrijk:

 • Kijk of je kindje al toe is aan een ‘gym’. Drie maanden is geen harde grens. Het ene kind gaat sneller in de ontwikkeling dan de andere.
 • Check of eventuele geluiden van de ‘gym’ niet te hard zijn voor je baby. Zo voorkom je gehoorschade bij je kindje.
 • Controleer of de babygym stabiel kan staan en niet om kan vallen.
 • Let op de afwerking. Controleer of er geen scherpe randjes aanzitten of dat baby’s vingertjes bekneld kunnen raken.
 • Zorg dat er geen kleine losse dingen aan de ‘gym’ zitten. Kleine kinderen stoppen dat graag in hun mond en dan zou je kindje er zomaar in kunnen stikken.
 • Zorg dat je de speeltjes kunt omwisselen. Zo kun je de ‘gym’ naar de wens van je baby aanpassen.
 • Let er ook op dat de speelboog in hoogte verstelbaar is. Dan kan de ‘gym’ meegroeien met je baby.
 • Zorg dat je bij de aankoop de ‘gym’ altijd kan bekijken. Vraag desnoods of de verkoper een exemplaar uit de verpakking kan halen.
 • Check voor elke keer spelen of de ‘gym’ nog veilig is. Hangt alles nog goed vast?
 • Hou altijd toezicht tijdens het spelen. Als het misgaat, kun je gelijk ingrijpen.
 • Zet de ‘gym’ alleen op een vlakke en ruwe ondergrond. Dan kan deze niet omvallen. Zet hem vooral niet op bijvoorbeeld een tafel of een bed.

Soorten ‘gyms’

Er zijn verschillende soorten ‘gyms’ te koop. Zo heb je bijvoorbeeld een babygym van hout. Bij deze houten babygym is de basis van hout. Er hangen allerlei speeltjes aan in vrolijke kleuren en soms ook met lampjes en geluiden. Maar de ‘gyms’ zijn er ook van plastic of van stof. De ‘gym’ heeft er meestal ook een lekker kussen bij of een matje, waardoor je baby comfortabel ligt.

Bepaal zelf bij welk soort je je het prettigst voelt. Meestal voelt de baby zich daar ook het beste bij.