Filteren

Voertuigen (2)

Educatief (4)

Puzzel (3)

Stapelblokken en -ringen (1)

Houten speelgoed: veilig, ecologisch en duurzaam spelen!

Op zoek naar een leuk cadeau voor de verjaardag van je neefje of een verrassing voor je zoon of dochter? Met speelgoed maak je alle kinderen blij. Je kan gaan voor een plastic speelgoedauto of kiezen voor een meer ecologische versie met een natuurlijke uitstraling. Houten speelgoed.

Voor ieder kind wat wils

Laat je kind kokkerellen in een prachtige houten keuken speelgoed en vervolgens voor jou een lekker kopje koffie zetten met een houten koffiezetapparaat. Liever een kopje thee? Dit kan ook met het houten theeservies.
Houdt hij of zij ervan om met auto’s te spelen? Kies dan een houten garage speelgoed of een stoere houten vrachtwagen. Een garage met een tankstation en carwash of met meerdere verdiepingen. Je vindt ze hier allemaal. Eerder een handige Harry met groene vingers in huis? Verras hem of haar dan met een houten gereedschapskist of een houten moestuin. Goed voor uren speelplezier! Dit speelgoed staat bovendien nog mooi in je interieur ook.

Spelend leren door fantasiespel

Houten speelgoed baby heeft doorgaans geen technische snufjes, felle kleuren of geluiden. Ook is het niet steeds tot in het kleinste detail afgewerkt. Dit stimuleert je kind om zijn of haar verbeelding te gebruiken tijdens het spelen. De fantasie komt tot leven. De Kids Concept stapelbare houten ringen stimuleert de motorische en verstandelijke ontwikkeling van je kind. Je kind kan de ringen gaan tellen of alle ringen met eenzelfde kleur samen leggen. Nog een voordeel: door houten speelgoed zal je als ouder ook sneller samenspelen met je kindje. Er is namelijk meer aanzet tot spel nodig.

Ecologisch en veilig

Om houten speelgoed te maken, heb je heel wat minder zaken nodig dan voor plastic speelgoed. Een duurzaam productieproces. Je hebt enkel (gerecycleerd) hout, eventueel lijm, schroeven en verf op waterbasis nodig. Zonder loodhoudende verfsoorten, denk je aan de gezondheid van je kind en aan het milieu. Je kan de producten recycleren en ze zijn ook biologisch afbreekbaar. Plastic is dit niet. Verder is het Kids Concept speelgoed afgewerkt met natuurlijke materialen. Het bevat geen kunststoffen of giftige stoffen. Je kind kan dus ook nooit per ongeluk kleine stukjes plastic inslikken. Met een gerust hart laat je je kind spelen.

Duurzaam spelen

Houten speelgoed is naast ecologisch ook nog duurzaam. Hout is een sterk materiaal en gaat heel lang mee. De houten treinbaan van je opa gaat nog vele generaties mee. Dit is niet het geval voor een plastic brandweerwagen of plastic strandspeelgoed. Houten speelgoed is vaak duurder dan plastic speelgoed, maar gaat dankzij de goede kwaliteit veel langer mee. Houten speelgoed betekent dus extra lang speelplezier voor je kind!