Toont alle 3 resultaten

Filteren
Sold out
Lees meer
Sluiten
Sold out
Lees meer
Sluiten

Kids Concept Houten Hamerspel

22,95

Coming soon

Sold out
Lees meer
Sluiten

puzzelen voor baby’s

Puzzelen is erg belangrijk en vormt dan ook een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een baby en een kind. Puzzels tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor leuke babypuzzel die gaan over dieren, auto’s en ga zo maar door. Een baby variant is erg belangrijk omdat het de cognitieve vaardigheden van een baby traint. Kies bijvoorbeeld voor een leuke of vloer variant voor het puzzelen, of ga je toch voor een lagenpuzzel? Kortom, genoeg mogelijkheden. De verschillende kenmerken van deze spellen zorgen ervoor dat het ruimtelijk inzicht verbeterd kan worden. Dit is een belangrijk element voor kinderen om te leren lezen, te rekenen en ook om te schrijven. Het aanschaffen van deze spellen voor je baby kan dus veel voordelen bieden, al op een jongere leeftijd.

Lekker spelen voor baby’s

Dit spel leert je om probleem oplossend te denken. Met het puzzelen heb je een doel voor ogen. En koste wat kost wil je dit doel gaan bereiken. Om dit eindpunt te kunnen bereiken en het op te kunnen lossen zal je baby goed na moeten denken om diverse strategieën te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor datje kind continu in een toestand is waar hij zal moet nadenken, moeten redeneren en met oplossingen moet komen. Een ander voordeel van de baby puzzels is dat je baby leert om te leren van teleurstellingen ook van successen. Op het moment dat je een fout stuk neer legt zal hij of zij inzien dat niet werkt en is het nodig om een ander stukje neer te leggen. Dit spel zorgt daarnaast voor een goede motoriek. Zo leren kinderen om hun motoriek te verbeteren aangezien ze verplicht zijn om tientallen stukjes te kiezen en deze vervolgens op de juiste plaats neer te leggen. Dit is een goede zoektocht en kinderen leren hierdoor om de stukjes door elkaar te manoeuvreren en om de juiste stukjes bij elkaar te leggen. Hierdoor leert een kind hoe een geheel in elkaar gezet kan worden en daarom is puzzelen goed voor baby’s en kinderen al op een jonge leeftijd. Hiermee trainen ze hun motorische ontwikkeling, en hier zullen ze levenslang profijt van hebben.

De voordelen van hand en oog coördinatie

Een baby-puzzel heeft ook diverse voordelen op het gebied van hand en oog coördinatie. Zo zul je moeten leren om je handen en ogen in allerlei bochten te wringen om alle stukjes juist neer te leggen. Op het moment dat je baby of kind een baby-puzzel stukje neer legt in de baby-puzzel dat niet past zal hij of zij dit opnieuw moeten proberen, net zo lang totdat het stukje wel past. Tijdens dit proces wordt er rekening gehouden met wat hun ogen zien. Dit zorgt voor een goede hand en oog coördinatie. Daarnaast zorgt puzzelen er ook voor dat baby’s en kinderen sociaal contact met anderen hebben. Zo kunnen ze samen werken om het in elkaar te zetten, maar ook is het een strijd wie de juiste stukjes kan vinden.