Toont alle 3 resultaten

Filteren
Sold out
Meer informatie
Sluiten

Kids Concept Speeltent Gebroken Wit

152,50

Coming soon

-50%Sold out
Meer informatie
Sluiten

Kids Concept Tipi Tent Mini H:75cm Grijs

20,98

Coming soon

Sold out
Meer informatie
Sluiten

Alba Tipi Tent Grijs

94,00

Coming soon

De toepassing van tipi tenten.

Wie kent de tipi tent niet? De tent is een klassiek model die vooral de laatste jaren behoorlijk in opkomst is gekomen. Het maakt niet uit waarvoor de tipi tent gebruikt wordt. De een gebruikt hem om mee te gaan kamperen, maar de ander gebruikt hem bij een kinderfeestje. Neem je hem in het weekend mee naar bijvoorbeeld een meer, dan is zo’n tent gemakkelijk op te bouwen. De tent heeft een vrolijke en gezellige uitstraling en omdat hij zo gemakkelijk te plaatsen is, is het een ideale tent wanneer je maar voor een dag weggaat. Wanneer je in de tuin een tipi tent kind plaatst, kan je dochter of zoon daar heerlijk in spelen. Ze kunnen in zo’n tipi tent eindeloos plezier beleven. Tipi tenten kunnen zelfs met gemak in een kinderkamer worden geplaatst. Ze zijn geschikt voor iedere omgeving. Doordat er veel accessoires zijn die bij een tipi tent gebruikt kunnen worden, zal dat in de kinderkamer meer sfeer creëren. Voor een meisje kun je gemakkelijk een tipi tent roze aanschaffen. Omdat een meisjeskamer vaak roze accessoires heeft zal een tipi tent roze daarin goed passen. Tipi tenten zijn leuke speeltoestellen waar kinderen hun fantasieën de vrije loop kunnen laten gaan. Nu zal het ene kind spreken over een wigwam en de ander over een tipi tent. Je kunt eigenlijk niet spreken over een wigwam, omdat deze een vaste staanplaats heeft. Een wigwam kan in de praktijk ook maar moeilijk verplaatst worden. Tipi tenten kunnen wel gemakkelijk worden opgepakt en verplaats worden. De wigwam tenten, die door indianen gebruikt werden, waren zwaar en konden met een paard vervoerd worden om naar een andere staanplaats te gaan. Tipi tenten zijn zo vervaardigd dat ze snel opgeruimd kunnen worden. Wat ook tipitenten meebrengen is de ruimtelijkheid. Omdat tipitenten hoog zijn wordt er openheid gecreëerd. In tipitenten kun je rechtop staan. Dat is voor handig wanneer je je moet omkleden.

De verschillen tussen de wigwam en de tipi tenten.

Voordat de indianen na de 20ste eeuw in huizen gingen wonen, gebruikten ze de wigwam. Er waren in het gebruik van de indianen tenten grote verschillen. Indianen tenten zijn zeker niet allemaal aan elkaar gelijk. De wigwam werd vooral gebruikt door de indianenstammen in Canada en het oosten van de VS. De wigwam werd als huis gebruikt. De koepelvormig tenten worden door een frame van buigzame stokken gevormd. Een wigwam is ongeveer 3 meter hoog en zijn moeilijk verplaatsbaar.

Tipi tenten zijn heel anders. Tipi tenten kunnen gemakkelijk afgebroken worden en op een andere plaats worden neergezet. Het frame bestaat uit rechte stokken met aan de bovenzijde een rookgat wat open en dicht kan worden gemaakt. Voor de tipi tenten van kinderen worden de stokken met luchtige materialen afgedekt, zodat ze gemakkelijk in een kinderkamer verplaatst kunnen worden.

Veel tipi tenten voor kinderen worden op een slaapkamer geplaatst. In een tipi tent kind kunnen ze veel lol beleven. Vooral het slapen in een zo’n kleine tent blijft voor kinderen avontuurlijk. Wil je dat je kind zich kostelijk kan vermaken op de slaapkamer, dan is de aanschaf van een tipi tent zeker een aanrader. Ook als meubilair zijn tipi tenten, die in een slaapkamer gebruikt worden, mooi. Voor meisjes zijn er prachtige roze en voor jongens stoere blauwe. Bij het gebruik van de tenten om in te spelen worden er allerlei verhalen gefantaseerd, zodat het ook nog goed is voor de algemene ontwikkeling van het kind. Ze zullen zich geen minuut vervelen met een dergelijke tent op de slaapkamer.

De aanschaf van een kinder tipi tent.

Je kunt een kind niet blijer maken dan door de aanschaf van een kinder tipi tent. Ze kunnen er dan heerlijk in spelen en hun fantasieën de vrije loop geven.