Wellicht herken je het nog van je eigen baby tijd, de speelmat. De speelmat is dan ook een heel belangrijke plek voor elke baby waar hij of zij leert spelen en ontdekken. Zo zullen zij diverse kleuren ontdekken, materialen en ook vormen. Voor een speelmat voor een baby kun je kiezen uit een zeer groot aanbod. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar bepaalde afmetingen of bepaalde kleuren? Welk model je ook kiest, een speelkleed heeft veel voordelen voor de ontwikkeling van de baby. Een speelkleed is ideaal op het moment dat je thuis een stenen of een houten vloer hebt. Maar ook voor andere vloeren kan een speelkleed een mooie uitkomst bieden vanwege zijn opvallende en leuke kleuren. Een speelkleed is dan ook lekker zicht en ideaal voor een baby om op te spelen. Zorg ervoor dat je altijd een speelkleed aanschaft die groot genoeg is zodat je baby lekker kan rollen. Door een wat grotere speelkleed aan te schaffen kan je baby wanneer hij wat ouder is en gegroeid is ook heerlijk hier blijven spelen. Bedenk bij het aanschaffen van een speelkleed dus altijd goed hoe lang je hem wilt gebruiken.

Voordelen van een speelkleed

Een speelkleed baby heeft dus veel fantastische voordelen op de ontwikkeling van een baby. Zo heeft de speelmat baby als voordeel dat baby’s kunnen leren te reiken en pakken. Kies ervoor om een baby speelkleed neer te leggen met verschillende vormpjes voor baby’s om mee te spelen. Leg deze vervolgens verspreid neer. Op het moment dat je baby gaat spelen gaat hij proberen om uit te reiken en al deze vormpjes te pakken. Ook nodigt een speelkleed je baby uit om dingen te pakken en nieuwe vormen te voelen. Een ander groot voordeel van de speelmat baby zijn de contrasten. Het is belangrijk dat baby’s als op een jonge leeftijd leren om verschillende contrasten en vormen te kunnen onderscheiden. Het is dan ook bewezen dat hoe eerder je baby begint met het oefenen hiermee, des te meer profijt hij of zij later in zijn leven hier van zal hebben. Zeker wanneer je baby wat ouder is zal zijn zicht nog meer verbeteren en kan je baby kleuren nog beter onderscheiden. Dit zorgt voor een beter gezichtsvermogen!

Het ideale aanschaf moment

Een speelmat baby aanschaffen hoef je niet direct na de geboorte te doen.. Uiteraard kan dit wel, maar een baby die pasgeboren is zal nog geen behoefte hebben om te spelen. Na ongeveer een periode van 2 a 3 maanden zal het gezichtsvermogen van je kind vooruit gaan en zal hij scherper kunnen zien. Dit is dan ook een ideaal moment om een speelkleed aan te schaffen. Kies ervoor om een speelkleed aan te schaffen dat leuke felle kleuren heeft, en lekker zacht is. Kijk eens goed hoe je baby reageert op het speelkleed. Ook kun je een babygym aanschaffen. Hierdoor kan hij op staan en iets vast pakken. Ook kun je experimenteren met verschillende speeltjes en kijken hoe je baby hierop reageert.